Over ons

Jens en Elien stellen met veel liefde en warmte hun geregistreerd merk ‘Petite Pookie’ voor.

Petite Pookie staat voor hartverwarmende knuffelvriendjes met een tikkeltje meer.

De betekenis van de naam is op te splitsen in twee delen:

  • Petite verwijst naar de precieze, detaillistische afwerking. Bovendien is het een eerbetoon aan de merkenfamilie ‘La Petite Rooze’ waar Petite Pookie deel van uitmaakt. De founder van deze merkenfamilie is Eliens mama en het maakproces gaat ook in haar atelier door.
  • Pookie is de knuffelnaam die Jens geeft aan Elien. Dit staat symbool voor liefde en genegenheid.

Elien en Jens zijn innovatieve levensverbeteraars. Door hun job als ingenieurs zit ontwerpen en pionierswerk hen in het bloed. Naast hun gemeenschappelijke liefde voor reizen, taartjes,… hebben zij een warme persoonlijkheid en koesteren ze heel hard een veilig en warm nest. Petite Pookie vormt een mooie verbinding tussen hun job en persoonlijkheid.

Elien vertelt hoe zij als klein meisje een grote behoefte had aan veiligheid, stabiliteit en een warme thuis. Haar mama merkte dit al snel op en gaf haar steeds een klein prulletje mee. Dit kon een klein knuffeltje zijn, maar ook een klein broche was mogelijk. Op die manier had Elien het warme gevoel van haar mama steeds bij haar was.

Ze zag de voorbije jaren hoe haar mama twee merken uitbouwde en koesterde de droom om een eigen betekenis te hebben in de wereld. Een merk waarbij ze koestervrienden voor de kleine wondertjes wil ontwikkelen.

Samen met Jens werden de creaties van tekening tot definitief resultaat ontwikkeld in lijn met hun persoonlijkheid. Het afstemmen van het ontwerp, het zoeken van de juiste stoffen, samples maken, combinaties uitwerken,… was een proces van geduld en tijd.

Het is een eigentijds en uniek concept waarin de passie en warmte voelbaar is. Ze hopen dat hun creaties die veiligheid en warmte zullen geven die de wondertjes nodig hebben.

De creaties en hun verhaal kunnen jullie bewonderen op deze website. De particuliere klanten kunnen rechtstreeks aankopen via de webshop. De professionele klant kan het merk Petite Pookie komen bewonderen in de showroom te Trade Mart: afdeling Baby & Kids, Dubaistreet, D 506.

Snuister, geniet en lees mee.

Jens en Elien